📌 ראשית, כל השיחות עם הרופא יתנהלו ליד השולחן, כשאנחנו לבושות ויושבות מולו, ובשום אופן לא כשאנחנו על כיסא הבדיקה. השיחה היחידה שתתנהל בזמן הזה היא שיחה על הבדיקה עצמה. 📌 זכותנו לבוא עם מלווה. 📌שאלות לגיטימיות על חיי המין הן שאלות שעוסקות בדברים שיש להם השפעה על הבריאות שלך ולא שום דבר מעבר לזה. לרוב הן עוסקות בפרטנרים קבועים או מתחלפים, בסוג אמצעי המניעה, וברצון להכנס להריון. 📌 נתפשט בפרטיות, מאחורי וילון. 📌 בדרך כלל, יהיה שם סדין או נייר לכסות איתו את אזור הבטן והירכיים. אם אין, אנחנו לגמרי ממליצות להסב את תשומת הלב של הרופא/ה לעובדה שכך מקובל, וגם הרבה יותר נעים.
📌לרופא/ה אסור לגעת בגוף שלנו ללא כפפות.
📌 במהלך הבדיקה, על הרופא/ה להסביר לנו מה קורה, מה עומד לקרות, איך זה ירגיש ומה אנחנו צריכות לעשות. מזכירות, לשום שיחה אחרת אין מקום כשאנחנו על כיסא הבדיקה.
📌 באופן כללי, הרופא חייב לנו הסברים. כל מגע, הערה או שאלה שאנחנו לא מבינות את מטרתם - אנחנו יכולות לדרוש מהרופא להסביר את המטרה שלהם, וגם לבקש ממנו להפסיק.
📌 יש שלוש בדיקות בסיסיות שנהוג לבצע:
1. הסתכלות חיצונית, והסתכלות פנימית בעזרת ספקולום
2. בדיקה ידנית, במהלכה יד אחת בנרתיק והיד השניה על הבטן
3. בדיקת אולטרסאונד
📌 אלה לא בדיקות שחייבים לבצע בכל פעם. להיפך, חייבת להיות לבדיקות הצדקה רפואית.
📌 אף אחת מהבדיקות האלה לא כוללת מגע בדגדגן.
📌 יתכן שהרופא ירצה לבצע במהלך הבדיקה בדיקת פאפ (בדיקת צוואר הרחם) או ירצה לקחת בדיקה לתרבית, והוא צריך ליידע אותנו ולהסביר את מטרת הבדיקה.
📌 גניקולוג/ית אינו כירורג/ית שד. בעבר, בדיקת שד היתה חלק מהביקור אצל רופא/ת נשים אבל היום זה כבר לא מקובל. רופאי ורופאות נשים כבר לא עוברים הכשרה רשמית בנושא.
📌 בתום הבדיקה, נתלבש בפרטיות, מאחורי וילון.
📌 כשנשב מול הרופא/ה, לבושות, נקבל הסבר מפורט על הבדיקה, הממצאים, וכל מידע אחר שהוא רלוונטי למצבנו הבריאותי.
נכתב בסיועה של ד"ר מאירה ברגר.
댓글