אנו עוסקות בשינוי מדיניות וחקיקה הנוגעת לטיפול המערכתי בנפגעות ובנפגעים של אלימות מינית בישראל. הלובי חרט על דגלו טיוב הטיפול הרפואי בנפגעות ונפגעים, מתוך הבנה כי קיים היעדר של מענים, הכשרות וידע בנושא וכן, היעדר של ייצוג ציבור נפגעות ונפגעי האלימות המינית בתהליך קבלת ההחלטות בנושא.
טיפול ראשוני בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית במערכת הבריאות
פעלנו ועודנו פועלות להקמת חדר אקוטי בשרון ובאילת, אשר אושרו בהחלטת ממשלה. בנוסף, אנו פועלות להטמעת נוהל אחיד ומחייב בין כל מרכזי החירום, הכשרה מספקת ומנדטורית לכלל בעלי התפקידים בחדרים האקוטיים והקפדה כי דגימות משפטיות ילקחו אך ורק על ידי אנשי צוות רפואי שהוכשרו לכך על מנת לא לפגום בהליך המשפטי ולהביא לפסילת הראיות, שכמובן לא יכולות להלקח בשנית בזמן מאוחר יותר במידת הצורך.
טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
הרחבה גאוגרפית של מסגרות טיפוליות ייעודיות בפוסט טראומה, והגדלת הזמינות. מרכזי הרווחה היעודיים לטיפול נפשי לאחר פגיעה מינית עמוסים, כך שזמן ההמתנה לטיפול עומד על מעל לשנה. בנוסף, אנו קוראות להכשיר פסיכיאטריות לטיפול בפוסט טראומה מורכבת.
מענים לקטינים נפגעי אלימות מינית
גיבוש מענה אחיד לטיפול בקטינות וקטינים לאחר אלימות מינית. התאמת המענים לטיפול בילדים והכשרות לצוותים המטפלים בעברית וערבית.
חלופות אשפוז
חלופות אשפוז- בתים טיפוליים ייעודיים לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית מעניק תמיכה ומיומנות בחזרה הדרגתית בתפקוד ולשגרה בצל פוסט טראומה. אנו פועלות לסבסוד הבתים על ידי קופות החולים על מנת לאפשר לנפגעות ונפגעים להשתקם בסביבה תומכת ומכילה, ולהרחבת מערך הבתים הטיפוליים.
איסוף ושמירת ראיות
ערכות האונס מהוות לעיתים ראייה בעלת משקל מרכזי במקרה והנפגעת או הנפגע מחליטים ללכת להליך פלילי. עד לאחרונה הושמדו ערכות האונס לאחר מספר חודשים בלבד, זאת למרות שקיימת בחוק תקופה של 10 שנים בה ניתן להתלונן על עבירת מין חמורה לפני ההתיישנות. אנו פועלות לעגן את מעמד ערכות האונס בחקיקה, וכך את אופן ההתנהלות איתן על פי חוק.
הליך פלילי
בנוסף לפעולות הנוגעות לאיסוף, איכות, ושמירת הראיות בשלב הקריטי שפורטו בחלק "קליטת נפגעות ונפגעי תקיפה מינית במערכת הבריאות", אנו דוגלות בהגדלת הפיצויים הניתנים לנפגעות בהליכים המשפטיים והחמרת הענישה.